Ευαγγελία Ρόμπου
Ευαγγελία Ρόμπου

Σχετικά με αυτό το κέντρο

Πιστοποίηση Διαδικτυακής Παρακολούθησης
Καλώς ήρθατε στο κέντρο KUMON Αγίας Παρασκευής!

Στο κέντρο μας παρέχονται τα παρακάτω προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης για μαθητές όλων των ηλικιών από 3 ετών έως και ενήλικες!
  • Μαθηματικά
  • Αγγλικά ως ξένη γλώσσα - English as a Foreign Language (EFL)
  • Αγγλικά ως μητρική γλώσσα-English for Native Speakers (ENL)

Τα μοναδικά προγράμματα Μαθηματικών και Αγγλικών της Kumon έχουν ως στόχο να αξιοποιήσουν το δυναμικό κάθε μαθητή, διαμορφώνοντας ανεξάρτητους και αυτόνομους μαθητές με αυτοπεποίθηση μέσα από εξατομικευμένη και προηγμένη μελέτη πάνω από το επίπεδο του σχολείου. Το κέντρο Αγίας Παρασκευής άνοιξε τον Μάιο του 2017 και υπεύθυνη του κέντρου είναι η Ευαγγελία Ρόμπου.

 

Στεγάζεται μέσα στο εμπορικό κέντρο “Αίθριο” στη Λεωφόρο Μεσογείων 419 και βρίσκεται σε απόσταση 3 λεπτών με τα πόδια από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και 10 λεπτών με τα πόδια από το σταθμό του μετρό της Αγίας Παρασκευής. Πολλοί από τους μαθητές μας διαμένουν ή και φοιτούν σε γειτονικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ενώ άλλοι “ταξιδεύουν” από λίγο πιο μακρινές περιοχές.

Καθώς περιμένετε το παιδί σας να ολοκληρώσει την εργασία του στο κέντρο, μπορείτε να διαβάσετε βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας, να απασχολήσετε τα μικρότερα αδερφάκια στο χώρο αναμονής με παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ζωγραφική ή και να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο internet για να σερφάρετε ή να εργαστείτε στο φορητό σας υπολογιστή. Με τη μέθοδο Kumon αντί της παραδοσιακής “διδασκαλίας” προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν τις δικές τους ικανότητες, να αντιμετωπίζουν τη γνώση ως προσωπική πρόκληση, με αυτοπεποίθηση, χωρίς να φοβούνται να αντιμετωπίσουν αντικείμενα που δεν έχουν διδαχθεί.

Εργασία στο Κέντρο
Οι μαθητές εργάζονται στο κέντρο ιδανικά 2 φορές την εβδομάδα.
Για τις υπόλοιπες 5 ημέρες παίρνουν φυλλάδια για επίλυση στο σπίτι.
Ο μέσος χρόνος εργασίας στο κέντρο είναι περίπου 30-40 λεπτά ανά πρόγραμμα.

Ωστόσο λάβετε υπ’ όψιν ότι:
Ο χρόνος εργασίας στο κέντρο διαφέρει από μαθητή σε μαθητή και από ημέρα σε μέρα, καθώς εξαρτάται από το επίπεδό του, την ηλικία του και τα φύλλα εργασίας που του ανατίθενται!!!

Διαδικασία εγγραφής
Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 6002222 για να κλείσουμε ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε για τη μέθοδο και να προγραμματίσουμε το διαγνωστικό τεστ , χωρίς καμία χρέωση.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας κέντρου (για τους μαθητές):
Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από 15:00 to 19:00 και
Σάββατο από 10:00 έως 14:00.

Δίδακτρα-Fees
Εγγραφή: €30 άπαξ ανά μαθητή κατά την εγγραφή.
Μηνιαία δίδακτρα: €75 ανά μαθητή ανά θέμα
 

Ονομάζομαι Ευαγγελία Ρόμπου και είμαι η υπεύθυνη του Κέντρου Kumon Αγίας Παρασκευής. Εργάζομαι για πολλά χρόνια ως πολιτικός μηχανικός αλλά η αγάπη μου για τα παιδιά και η θέλησή μου να συμμετέχω στην πρόοδό τους με έφερε σε επαφή με τη μέθοδο KUMON.

Το βασικό μου μέλημα είναι να εμφυσήσω στους μαθητές ότι η μάθηση είναι μια δική τους υπόθεση, ότι μπορούν να θέτουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους όταν στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και όταν εργάζονται συστηματικά. Κάθε μέρα στο κέντρο εντυπωσιάζομαι και μαθαίνω από τους μαθητές και συνειδητοποιώ ότι οι δυνατότητές τους είναι πραγματικά απεριόριστες όταν τις αφήσεις να ανθίσουν και δεν τις περιορίσεις με την παραδοσιακή διδασκαλία.

Ώρες μαθημάτων

Δευτέρα 15:30 - 19:00
Τρίτη 15:30 - 19:00
Τετάρτη Ημέρα χωρίς μαθήματα
Πέμπτη 15:30 - 19:00
Παρασκευή Ημέρα χωρίς μαθήματα
Σάββατο 09:30 - 13:00
Κυριακή Ημέρα χωρίς μαθήματα

Τιμές

Εφάπαξ χρέωση
Τέλος εγγραφής € 30
Τι είναι η πληρωμή εγγραφής;
Για να ξεκινήσετε το παιδί σας τα μαθήματα KUMON, θα πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής για να εγγραφεί ως μαθητής/μαθήτρια
Ανά μήνα
Ανά θεματική ενότητα € 75


Το παιδί σας θα παρακολουθεί μαθήματα στο κέντρο KUMON έως δύο ημέρες την εβδομάδα


Πέντε ακόμα εργασίες θα ολοκληρώνονται στο σπίτι κάθε βδομάδα
 Πόση ώρα διαρκεί ένα μάθημα;
Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μιας ημέρας μπορεί να είναι περίπου 30 λεπτά ανά θεματική ενότητα. Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από το κάθε άτομο και το επίπεδο του προγράμματος που παρακολουθεί. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του κέντρου ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των υφιστάμενων κυβερνητικών περιορισμών.
Τμήμα Αρχικής Εκπαίδευσης
Χώρος αναμονής
Στάθμευση - Δωρεάν
Δημόσια συγκοινωνία - Μετρό
Δημόσια συγκοινωνία - Λεωφορείο

Λάβετε οδηγίες

Μεσογείων 419
Αγίας Παρασκευής
153 43
Οδήγηση
ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση

Πιο δημοφιλείς ερωτήσεις

Ως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η KUMON δεν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σχολικό πρόγραμμα, αλλά συμπληρώνει τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο σημαντικότερος στόχος της μεθόδου KUMON είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα αυτόνομης μάθησης. Αυτή η ικανότητα αυτόνομης μάθησης θα ωφελήσει τις επιδόσεις των μαθητών σε όλα τα ακαδημαϊκά πεδία γενικότερα. Η KUMON είναι συντονισμένη επακριβώς με το βέλτιστο επίπεδο μάθησης κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως της ηλικίας του, και εξασφαλίζει τη διεύρυνση και την εξέλιξη των ικανοτήτων του, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων του, μέσω επιλεγμένων ασκήσεων.
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία γι΄αυτό. Σήμερα έχουμε από παιδιά μόλις δύο ετών έως μαθητές λίγο πριν το πανεπιστήμιο. Σε κάποια κέντρα μάθησης έχουν γραφτεί ακόμα και ενήλικες και συνταξιούχοι, για να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητές τους. Η KUMON βοηθά παιδιά όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως από τις ικανότητές τους. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουν, τόσο πιο νωρίς θα αποκτήσουν δεξιότητες και θα απολαύσουν μεγαλύτερα οφέλη. Εφόσον η οικογένειά σας είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία μάθησης, η KUMON είναι έτοιμη να σας βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Η KUMON προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενισχυτική διδασκαλία και διαφέρει σημαντικά από τη συμβατική σχολική εκπαίδευση. Αντί να προετοιμάζεται ο μαθητής για συγκεκριμένες εξετάσεις ή αξιολογήσεις, η KUMON του παρέχει τη δυνατότητα αυτόνομης μάθησης και μάλιστα μέσω εξατομικευμένης καθοδήγησης και προσεκτικά προετοιμασμένα φύλλα εργασιών.

Παράλληλα με την ανάπτυξη καίριων ικανοτήτων στα μαθηματικά και τα αγγλικά, κάθε μαθητής της KUMON χτίζει την ικανότητά του για ανεξάρτητη μάθηση και πίστη στις ικανότητές του. Αυτό σημαίνει ότι ένας μαθητής της KUMON δεν εξαρτάται - ούτε περιορίζεται - από τις ικανότητες και τις γνώσεις άλλων.
 
Η μέθοδος KUMON είναι ένα πρόγραμμα αυτόνομης μάθησης, παρ’ όλα αυτά κάθε μαθητής διαρκώς λαμβάνει στήριξη από τον παιδαγωγό του. Τα προσεκτικά σχεδιασμένα φύλλα εργασιών δείχνουν στους μαθητές πώς να βρίσκουν μόνοι τους τις λύσεις, ενώ ο παιδαγωγός προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. Η κυριότερη εργασία του παιδαγωγού σε ένα κέντρο μάθησης είναι να παρακολουθεί τους μαθητές όσο εργάζονται και να τους εκπαιδεύει στο πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη λύση μέσα από την ύλη. Σε αυτή τη διαδικασία αναπτύσσονται οι ικανότητες της προσεκτικής παρατήρησης, της κριτικής ικανότητας, της αναφοράς σε προϋπάρχουσες γνώσεις και της δοκιμής ως διαδικασία μάθησης. Προϋπόθεση είναι οι ασκήσεις ποτέ να μην είναι υπερβολικά δύσκολες ή υπερβολικά εύκολες.
Η KUMON είναι ιδανική για όλα τα παιδιά. Αυτό οφείλεται στην εξατομικευμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία μας που πάντα θέτει το εξής ερώτημα: «Τι ακριβώς ξέρει το παιδί στην πραγματικότητα, και ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα;» Το αν ένα παιδί είναι «αδύναμο» ή «δυνατό» είναι χαρακτηρισμοί που απορρίπτουμε. Χαρακτηρίζουμε τις μαθησιακές ικανότητες όχι μόνο βάσει του βαθμού κατανόησης, αλλά και των διαδικασιών σκέψης και εργασίας του παιδιού, καθώς και της στάσης του απέναντι στη μάθηση. Οποιαδήποτε ικανότητα σε αυτούς τους τομείς γίνεται αντιληπτή, και τα όρια διευρύνονται όλο και περισσότερο.

Μετά από μια διαδικασία αξιολόγησης καταρτίζεται ένα εκπαιδευτικό σχέδιο, ώστε να αναπτυχθούν οι ικανότητες του παιδιού και ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του, να ανταποκριθεί στο Διεθνές Πρότυπο της KUMON (μια διεθνή βαθμίδα που προσεγγίζει το επίπεδο του αντίστοιχου σχολικού έτους). Η KUMON καλωσορίζει εξίσου τόσο μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, όσο και ταλαντούχα και προικισμένα παιδιά, αλλά και όλα τα άλλα παιδιά που είναι πεπεισμένα ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα και που θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.
 

Κάντε μια ερώτηση